Mogelijkheden

Glasvezel, wat kan ik ermee? 

Met een glasvezelverbinding heeft u om te beginnen snel en betrouwbaar internet met een gelijke up- en downloadsnelheid. Maar glasvezel betekent veel meer dan sneller surfen, grote bestanden versturen en downloaden. Er zijn veel diensten die over het internet geleverd kunnen worden waarbij een optimale verbinding van belang is.

Telefonie

Bellen over internet, ofwel Voice over IP, heeft een aantal voordelen ten opzichte van bellen via een traditionele centrale. Met VoIP kan er onbeperkt gebeld worden in Nederland en wordt er afgerekend per gebruiker tegen een vast bedrag per maand. Dit met behoud van nummers en eventueel te combineren met mobiele telefonie.

Back-up en recovery

Een snelle en stabiele internet verbinding maakt het mogelijk om meerdere keren per dag automatisch uw bestanden, databases, e-mail en virtuele servers op te slaan in een beveiligd datacenter zodat uw ICT omgeving tegen nagenoeg elk risico is beschermd.

Fax

Net als bestaande verbindingen en abonnementen voor internet en telefoon, kan de fax de deur uit. Faxberichten kunnen omgezet worden naar e-mail.

Software

Veel software kan online afgenomen worden. Dit is vele malen goedkoper dan reguliere software, omdat er geen dure licensies moeten worden aangeschaft en u alleen betaald voor wat u daadwerkelijk gebruikt. Daarnaast geeft u met software uit de cloud de lasten uit handen van onderhoud.

Overige diensten

In feite kan alles met een IP adres worden aangeboden over glasvezel: alarmering, cameratoezicht, klimaatcontrole, pinnen, toegangscontrole etc. Steeds meer diensten en apparaten worden aan het internet ontsloten. Met een glasvezelverbinding gaat de wereld van al deze zakelijke diensten voor u open.